Je bekijkt nu Zwanger in Malawi

Zwanger in Malawi

Zwanger in Malawi – Vrouwen in Malawi worden geconfronteerd met verschillende uitdagingen tijdens arbeid en bevalling, waaronder:

Beperkte toegang tot kwalitatieve gezondheidszorg: Veel vrouwen in Malawi wonen in landelijke gebieden waar beperkte toegang is tot kwalitatieve gezondheidszorgfaciliteiten, geschoolde gezondheidswerkers en essentiële medicijnen en benodigdheden. Dit maakt het moeilijk voor vrouwen om tijdige en passende zorg te ontvangen tijdens arbeid en bevalling.

Beperkte kennis over moedergezondheid: Veel vrouwen in Malawi hebben beperkte kennis over moedergezondheid en het belang van prenatale zorg, wat kan leiden tot slechte zwangerschapsresultaten. Dit geldt met name voor jonge en voor de eerste keer zwangere vrouwen die mogelijk niet op de hoogte zijn van de tekenen en symptomen van complicaties tijdens zwangerschap en bevalling.

Culturele en traditionele praktijken: In Malawi zijn er culturele en traditionele praktijken die de gezondheid van vrouwen tijdens arbeid en bevalling negatief kunnen beïnvloeden. Bijvoorbeeld, sommige gemeenschappen geloven dat een vrouw thuis moet bevallen zonder de hulp van een geschoolde gezondheidswerker. Anderen geloven dat een vrouw tijdens de bevalling geen geluid mag maken of mag huilen, wat kan leiden tot vertragingen bij het zoeken van medische hulp.

Gebrek aan financiële middelen: Veel vrouwen in Malawi komen uit huishoudens met een laag inkomen en hebben mogelijk niet de financiële middelen om transport naar een gezondheidszorgfaciliteit te betalen of de kosten van medische behandeling te dekken. Dit kan voorkomen dat vrouwen tijdens arbeid en bevalling de juiste zorg krijgen.

Hoge HIV/AIDS-cijfers: Malawi heeft een van de hoogste HIV/AIDS-cijfers ter wereld, wat het risico op complicaties tijdens zwangerschap en bevalling kan vergroten. Vrouwen die leven met HIV/AIDS hebben mogelijk gespecialiseerde zorg nodig tijdens arbeid en bevalling, die mogelijk niet beschikbaar is in alle gezondheidszorgfaciliteiten.

Gendergerelateerd geweld: Gendergerelateerd geweld is een significant probleem in Malawi en kan ernstige gevolgen hebben voor vrouwen tijdens zwangerschap en bevalling. Vrouwen die geweld ervaren, lopen mogelijk een groter risico op complicaties tijdens zwangerschap, waaronder vroegtijdige bevalling en baby’s met een laag geboortegewicht. Bovendien kunnen vrouwen die geweld hebben ervaren, terughoudend zijn om medische hulp te zoeken uit angst voor stigmatisering of vergelding.

Geef een reactie